Зелените автомобили

Светът започва все повече да се съобразява с околната среда. Тенденциите в автомобилната индустрия също вървят в тази посока. Следва кратък списък на електрически автомобили и такива – хибриди, които се очаква да се появят на пазара през идната година.

Renault Zoe


Моделът не изисква никакъв дизел или бензин - изцяло електрически е. Renault имат договор за сътрудничество с Nissan, които трябва да им помогнат в разработването на електрически превозни средства. Zoe е с размерите на Clio, вдига максимална скорост от 135 км/ч. Очаква се да бъде на пазара в средата на 2012, като цената й ще бъде ориентировъчно около 15 000 британски лири.

Peugeot 3008 hybrid4
Автомобилът е първият по рода си в света. Той може да измине първите пет километра като разчита само на електричество, за по-големи разстояния превключва на дизелово задвижване. Това го прави изключително удобен в градските условия. В началото на 2012 моделът ще може да бъде закупен във Великобритания за близо 30 000 лири.

Lexus GS 450h
Повечето хора намират хибридите за много полезни за околната среда, но изключително скучни по отношение на мощността. Този Lexus обаче опровергава това със своето ускорение от 5.9 секунди за 0-100 км/ч. Колата на разчита на същата хибридна технология, която е заложена и в Toyota prius. Може да се движи без да изхвърля вредни емисии при ниска скорост и на къси разстояния.

Vauxhall Ampera

Автомобилът може да измине цели 80 километра като разчита изцяло на своята батерия. След това се задвижва чрез бензин, който спомага за презареждането на батерия. Цената на модела ще бъде приблизително 30 000 британски лири.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Сподели

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More