Renault изтегля модели от един от крупните пазари


Отслабването на курса на английските фунт стерлинги по отношение на еврото и падането на продажбите на модели във Великобритания принудиха ръководството на френския концерн Renault да предприеме крайни мерки.
Официалният представител на Renault Каролина де Гезеле обяви, че от февруари 2012 година производителят ще преустанови приемането на заявки за шест модела от Обединеното Кралство. Великобритания, която влиза в състава на трите крупни европейски автопазара, изгубва седан и купе Laguna, миниваните Espace и Modus, още Kangoo и Traffic и родстера Wind. Така в скоро време британските клиенти на Renault ще могат да купуват само четири модела - Twingo, Clio, Megane и Scenic. Освен това, ръководството на Renault взе решение да закрие една трета от дилърските центрове на Острова (около 63 салона) в рамките на программа да ограничаване на загубите.
За да си върне загубените позиции на пазара във Великоблитания, френският производител възнамерява в най-скоро време да предприеме сериозни стъпки, първата от които е подобряване на следпродажбеното обслужване и в частност увеличаване на гаранционния срок до 4 години или 160 хил. Км. След това Renault ще пусне на пазара Fluence EV, Zoe и Twizy и ще предложи на клиентите четвъртото поколение на модела Clio, чиято световна премиера ще се състои през есента на 2012 година на изложението в Париж.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Сподели

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More