BMW 6 Gran Coupe доминира с много стил и лукс


Представяме ви първите официални фотографии и данни, свързани с най-новия модел в гамата на немския производител на премиум автомобили. Това е третата модификация на новото поколение 6-а Серия и носи названието Gran Coupe.

Когато през март 2012 г. елегантното купе с четири врати стартира продажби в България, BMW 640d ще се предлага с базова цена от 165 600 лв, докато BMW 640i ще струва 155 000 лв.

По отношение на размерите си, Gran Coupe е по-голям и съответно по-просторен в интериора, за разлика от Coupe (моделът с две врати). Новият чаровник на BMW е дълъг 5007 мм и разполага с междуосие от 2968 мм. Широк е 1894 мм и е висок 1392 мм.

На този етап двигателната гама на BMW 6-а Серия Gran Coupe включва редовият шестцилиндров бензинов агрегат, наместен в модификацията 640i и генериращ 320 к.с., докато редовият шестицлиндров дизел произвежда в 640d максимална мощност 313 к.с.

На върха стои BMW 650i Gran Coupe, оборудван с осемцилиндров мотор във V-образна конфигурация и доставя внушителните 450 к.с. Не е изненада, че моделът получава като опция интелигентно двойно задвижване на колелата xDrive. Любопитно е, че ексклузивното купе е получило ново поколение на осемцилиндровия двигател. При него технологията BMW TwinPower Turbo включва и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC.

Независимо от избраната спецификация, Gran Coupe ще ви зарадва с осемстепенна спортна автоматична трансмисия. С цел по-нисък разход на горивото, инженерите от BMW са снабдили “шестицата” със системата Auto Start Stop, както и с режимът ECO PRO, активиращ се от Driving Experience Control.

Въпросният Driving Experience Control представлява бутон, разположен на централната конзола и предлагащ на водача пет стила на шофиране - COMFORT+, COMFORT, SPORT, SPORT+ ECO PRO.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Сподели

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More